Blog/c de JoanCG ~


Autoescola, primera lliçó: Les bicis son l’enemic.
29 Octubre, 2007, 12:58
Filed under: Bicicleta | Etiquetes: , ,

Avui he anat a la meva primera classe teòrica a l’autoescola per treure’m el permís de conduir. Si, si, ja era hora, però la veritat és que fins ara no n’he tingut cap necessitat ni gaire interès, bé, realment ara tampoc en tinc de necessitat però com que és una cosa d’aquelles que algun dia o altre s’ha de fer i em pot ser útil en algun moment determinat doncs he decidit fer-ho, no per aquell motiu que tant m’han repetit per a dir-me que me’l tregues “per si passa res”, coi, què vol dir si passa res? Si passa res trucaré una ambulància o un taxi, no? Si me’l trec és perquè en algun moment em pot resultar còmode o útil tenir-lo.

A la classe d’avui, que oficialment dura una hora, el professor n’ha dedicat gairebé mitja a criticar als ciclistes i motoristes, he tingut algun impuls d’aixecar-me i anar a pedalar una estona, que és el que realment hagués tingut ganes de fer en comptes de perdre el temps escoltant les errònies opinions d’aquest senyor.

Ha explicat que a una noia la van suspendre per cedir el pas a una bicicleta que anava a creuar per un pas de vianants. El que hauria d’haver fet la noia, segons ell i segons l’examinador, és accelerar i evitar que passes ja què no té preferència, malgrat el risc que això comporta, sembla que ningú ho pensa això. Espero que la noia no aprengués aquella lliçó! També ens ha explicat que aquest és un comportament que el molesta molt, no entén com pot ser que els ciclistes no es baixin de les seves bicicletes a cada un dels passos de vianants que creuen.

És cert, segons la normativa en un pas de vianants els ciclistes han de baixar de la bici i creuar a peu, però aquesta és una norma estúpida, no aporta res a la seguretat i si aporta molt a la incomoditat d’anar en bici. Si has de fer un tram més o menys llarg per vorera haver de baixar a cada pas pot representar baixar molts cops de la bici, ja sigui perquè per la calçada no és segur o perquè no hi ha cap carril bici pel qual anar. Imagineu el cansament i el temps que representa respectar aquesta norma.

Per altra banda també ha comentat que si veu un ciclista per la calçada, sobre tot si va per l’esquerra, intenta passar a prop i accelerar per a fotre-li un ensurt, això si, només en el cas que ell consideri que no és perillós. He sentit molts conductors dir això, no s’adonen del perill que representa? Com pot saber si no va per l’esquerra per què necessita girar?
Em fan molta gràcia els conductors que creuen saber-ho tot i creuen tenir la propietat dels carrers.

Després d’estar callat una estona esperant que canvies de tema (de fet ja m’esperava haver de sentir aquestes coses) quan he vist que “recomanava” no respectar la seguretat dels ciclistes no m’he pogut estar de preguntar: per on se suposa que han d’anar els ciclistes? Vorera no! Calçada no! Carrils bici absurds i/o ocupats… doncs les bicis al balcó, com fins ara.

Ha dit algunes opinions més contraries a vianants i motoristes però ja m’ha quedat un totxo il·legible de missatge i no vull allargar-me més. Encara que no ho sembli i malgrat això l’home m’ha caigut força bé, però és habitual trobar-te gent que no s’adona dels riscos i inconvenients als que s’ha d’enfrontar un ciclista urbà. M’hagués agradat recomanar-li que un dia es vingui amb mi a fer una volta en bici, probablement entendrà la major part dels comportaments dels quals es queixa.

Anuncis

2 comentaris so far
Deixa un comentari

Eps m’he mirat el teu bloc, escrius molt bé, un article com aquest que no parla de res que hagi de canviar el planeta me l’he llegit la mar de content com si res, felicitats.

Comentari per Jaumesclub

T’agraeixo el comentari Jaumesclub, ja que penso que em va quedar un pèl llarg.

Comentari per joancg
Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s%d bloggers like this: